söndag 16 december 2007

Carbonara


Hàr kommer receptet pa Carbonara - rykande hett, direkt fràn spisen! 

Carbonara àr en ràtt som kommer ifràn Rom. 
Det gàr bra att anvànda vilken pasta som helst..mackaroner/pene/spaghetti....  Men den bàsta exporten ifràn Italien àr Barilla Pasta. 

Ha i olja i en kastrull. Olivolja extravirgin rekomenderas varmt. 
Skàr i lite lòk. Fràs lòken.
Ha sedan i tàrnad bacon. (ròkt bacon àr bàst, med vanlig funkar)
Ta sedan ett àgg per person. 
klàck àggen i en tallrik, fòr att se att alla àggen àr bra. Salta och peppra i tallriken. Vispa sònder àggen med en gaffel. 
Ha sedan i ost. Det ska vara riven hàrdost. Vi anvànda " il Grana Padano- Fresco di grattugia" Men alla hàrda ostar funkar. 
Ha i mycket ost.. vispa. 

Nàr pastan àr klar, hàll av vattnet, och hàll sedan tillbaka pastan i kastrullen. 
Hàll i baconen och àggen i pastan och ròr i 1-2 minuter, tills àggen blir mer àggrrig-aktiga. 

Smaklig Màltid! 
Obs. ràtten avnjutes bàst ihop med en kall òl! 




Inga kommentarer: