söndag 21 september 2008

Två brudar snackar gurka


Nina och Frida frågar sig:

Är det vakuum i burkarna med saltgurka, och hur kommer det sig?


- NordlöV säger:
kokas inte saltgurka innan?
fridolina säger:
kokas den eller läggs den bara i nån lag?
- NordlöV säger:
man kokar lagen och sen har man i gurkorna och ställer det kallt, fast då är ju inte lagen varm när man stänger locket, så då kan de ju ändå inte bero på värmen..
fridolina säger:
vi måste nog ringa upp å fråga dom som gör saltgurka hur det går till
- NordlöV säger:
haha ja, vi lär ju få ett svar -typ alla säger att dom inte kokas
fridolina säger:
hm.. ne, dom gör nog inte det, det är nog som sill
- NordlöV säger:
men vrf blir det vakuum dåda, om de inte är varmt..hmm..
fridolina säger:
eller blir det inte vakum? utan bara jävligt hårt åtskruvat av en stark maskin?
- NordlöV säger:
men de ploppar ju i dom precis som med sylt -gurkan kanske sväller på nåt sätt när det ligger i lagen, och då kan inte luften tryckas ut eftersom locket är på, utan då ökar trycket och däför ploppar det!
fridolina säger:
ja! det låter ju rimligt
- NordlöV säger:
tänk om det är så, då måste det betyda att jag är ganska smart ändå^^

Inga kommentarer: