Hàr kommer receptet pa Carbonara - rykande hett, direkt fràn spisen!
Carbonara àr en ràtt som kommer ifràn Rom.
Det gàr bra att anvànda vilken pasta som helst..mackaroner/pene/spaghetti.... Men den bàsta exporten ifràn Italien àr Barilla Pasta.
Ha i olja i en kastrull. Olivolja extravirgin rekomenderas varmt.
Skàr i lite lòk. Fràs lòken.
Ha sedan i tàrnad bacon. (ròkt bacon àr bàst, med vanlig funkar)
Ta sedan ett àgg per person.
klàck àggen i en tallrik, fòr att se att alla àggen àr bra. Salta och peppra i tallriken. Vispa sònder àggen med en gaffel.
Ha sedan i ost. Det ska vara riven hàrdost. Vi anvànda " il Grana Padano- Fresco di grattugia" Men alla hàrda ostar funkar.
Ha i mycket ost.. vispa.
Nàr pastan àr klar, hàll av vattnet, och hàll sedan tillbaka pastan i kastrullen.
Hàll i baconen och àggen i pastan och ròr i 1-2 minuter, tills àggen blir mer àggrrig-aktiga.
Smaklig Màltid!
Obs. ràtten avnjutes bàst ihop med en kall òl!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar